Opsætning af netværk

 

Guide til oprettelse af lokalt netværk (Windows 11)

    • Del 1: Navngivning og Arbejdsgruppe

      1. Tryk på Windows-tasten + I på dit tastatur for at åbne Indstillinger.

      2. Vælg System i venstre menu og klik på Om helt nede i bunden.

      3. For at give pc'en et unikt navn: Klik på knappen Omdøb denne pc i toppen (kræver genstart bagefter).

      4. For at tjekke arbejdsgruppen: På samme "Om"-side, kig under afsnittet "Enhedsspecifikationer" og klik på linket Avancerede systemindstillinger.

      5. Vælg fanebladet Computernavn. Her kan du (valgfrit) skrive en "Computerbeskrivelse".

      6. Klik på knappen Skift... lidt længere nede.

      7. Sørg for, at der under "Arbejdsgruppe" står WORKGROUP (dette er standard i Windows 11, så den står der højst sandsynligt allerede). Klik OK.

      Del 2: Gør netværket privat (Vigtigt!)

      I stedet for "Netværks-ID"-guiden, skal du i Windows 11 blot fortælle systemet, at du stoler på netværket:

      1. Gå tilbage til hovedmenuen i Indstillinger (Windows-tasten + I).

      2. Vælg Netværk og internet i venstre menu.

      3. Klik på Egenskaber ud for dit aktive netværk (der står typisk "Wi-Fi" eller "Ethernet" og navnet på dit netværk).

      4. Under "Netværksprofiltype" skal du vælge Privat netværk. (Dette sikrer, at din computer kan ses af de andre computere i huset).


      Genstart din maskine nu, især hvis du har ændret computerens navn i Del 1.


      Del 3: Deling af drev eller mappe

      1. Efter genstart: Åbn Stifinder (Windows-tasten + E) og klik på Denne pc i venstre side.

      2. Højreklik på det drev eller den mappe, du vil dele, og vælg Egenskaber. (Bemærk: I Windows 11 skal du nogle gange klikke på "Vis flere indstillinger" nederst i højrekliksmenuen for at finde "Egenskaber").

      3. Vælg fanebladet Deling i toppen.

      4. Klik på knappen Avanceret deling....

      5. Sæt flueben i boksen Del denne mappe.

      6. Sikkerhedstippet: Klik på knappen Tilladelser. For at sikre, at andre kun kan se/kopiere dine filer, men ikke slette eller ændre dem, skal du sørge for, at der kun er flueben under "Tillad" ud for Læs. Sørg for at "Fuld kontrol" og "Rediger" IKKE er afkrydset.

      7. Klik på OK på alle de åbne vinduer for at gemme.

      Dit drev eller din mappe er nu delt sikkert på dit netværk!

Trustpilot